eur:
368.12
usd:
344.41
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Történelmi látogatás Izraelben

Tárgyalásokat kezdett Izraelben az Arab Liga nevében Egyiptom és Jordánia külügyminisztere. A látogatás tétje a szervezet béketervének jövője.

Ez az első eset, hogy a 22 államot tömörítő arab szervezet megbízottakat küld a zsidó államba. Mark Regev izraeli külügyi szóvivő történelminek nevezte a látogatást.

Egyiptom és Jordánia egyaránt békét kötött Izraellel, és a két ország vezetői többször jártak is a zsidó államban, de sohasem az Izraellel rendszerint ellenséges Arab Ligát képviselve.

A két külügyminiszter azt az Arab Liga által újból előterjesztett béketervét ismerteti az izraeliekkel, amelynek lényege, hogy az arab országok elismernék a zsidó államot, ha cserébe Izrael kivonulna az 1967-es háborúban elfoglalt területekről.

Izrael legfeljebb a tárgyalások kiinduló alapjaként hajlandó elfogadni a tervezetet.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást
Aréna

Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást

Az ukránok számára egy nagyon sikeres ellentámadás hozhatja meg a béketárgyalásokat, míg az orosz ellencsapást a hiányos tisztikar is nehezíti – véli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója. Tálas Péter erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×