eur:
386.7
usd:
355.86
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Pártszakadás fenyeget?

Bugár Béla szerint Duray Miklós a kijelentéseivel pártszakadást okozhat a Magyar Koalíció Pártjában. Duray Miklós korábban azt mondta, hogy bizonyos üzleti körök a korábbi pártelnök Bugár Bélán keresztül befolyásolták a pártot és érvényesítették az érdekeiket.

A már lezártnak tűnt vita azt követően lángolt fel ismét, hogy Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártjának alelnöke az egyik szlovák internetes újságnak adott interjújában megismételte korábbi, a párt márciusi tisztújító közgyűlése előtt tett kijelentéseit, melyek Bugár Béla előző pártelnök és egyes gazdasági érdekcsoportok összefonodására vonatkoztak.

Duray Miklós szerint a párt korábbi szürke eminenciásának tartott Világ Oszkár, aki mellesleg a Slovnaft olajfinomító vezérigazgatója is, Bugár Bélán keresztül befolyásolta a pártot és érvényesitette érdekeit.

Az MKP alelnöke kitartott egy másik korábbi állítása mellett is, miszerint Bugár Bélát a 90-es évek elején egy volt titkosszolgálati ügynök irányította.

Később Csáky Pál jelenleg elnök Duray Miklós nevében is bocsánatot kért, és úgy tűnt, az ügy ezzel lezárult. Most azonban Bugár Béla az Új Szónak kijelentette: Csáky Pál feladatának tartja az alelnök kordában tartását, és ha ezt nem teszi meg, akkor kezdeményezni fogja Duray Miklós eltávolitását pártbeli posztjáról.

Bugár Béla úgy véli, Duray Miklós a vádak megismétlésével szembefordult a pártelnök akaratával és viselkedésével gyengíti a pártot, sőt ha igy folytatja, akár pártszakadást is okozhat.

Duray Miklós az interjúban kitartott amellett is, hogy a párt rimaszombati járási küldöttjelölő konferenicájának egyes küldötteit megvették.

Simon Zsolt járási elnök, volt mezőgazdasági miniszter perrel fenyegette az alelnököt, aki később bocsánatot kért, így az ügyet sikerült elsimítani.

Most viszont Duray azt mondta, nem azért kért bocsánatot, mert nem mondott igazat, hanem azoktol kért elnézést, akik ezt a kijelentését sértőnek érezték.

Maga Csáky Pál pártelnök még nem reagált a legutóbbi kijelentésekre, mivel jelenleg külföldön tartózkodik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×