eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Börtön fenyegeti az állítólag megvert magyar lányt

Szlovákiában büntetőeljárást indított Malina Hedvig ellen a rendőrség. A magyar lányt azzal gyanúsítják, hogy megtévesztette a szlovák hatóságokat, amikor augusztusban azt állította: két férfi megverte, mert magyarul beszélt.

Milos Fábry rendőrségi szóvivő nem tudta megmondani, hogy a nyomozás mikor fejeződhet be, azt azonban jelezte: ha a vizsgálat eredményei alapján Malina Hedviget elmarasztalják, akkor 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A magyar diáklányt - állítása szerint - augusztus 25-én reggel verték meg, blúzára pedig magyarellenes szöveget írtak.

Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult, amely két héttel az eset után azt állapította meg, hogy Malina Hedviget senki nem verte meg.

Az egyetemista és ügyvédje panaszt nyújtott be az eljárás ellen, amelyet az ügyészség elutasított; a lány azóta is kitart eredeti vallomása mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×