eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A parkolási bírság a szabadság ára?

Hamarosan szokatlan dologgal találhatják szemben magukat az iraki Bászra város lakói. Az már nem okoz meglepetést számukra, ha katonák zárják le az utakat, vagy ha valahol bomba robban. Most azonban parkolási büntetőcédulák jelenhetnek meg az autóikon.

Az ötletet Nagy-Britanniából lesték el a rendőri vezetők, akik múlt héten látogattak el a szigetországba, a brit kormány vendégeként.

Egyikük - Rijadh ezredes - azt mondta: a látogatás során sokat tanultak, főleg a közlekedésirányítással, valamint a fiatalkorú bűnözéssel kapcsolatban lestek el "trükköket" a britektől.

Szuad al-Edani, a fiatalkorúak bíróságának tisztviselője azt mondta: ötleteket kaptak a britektől arra vonatkozóan, hogy miként lehet a bűncselekményt elkövető fiatalokat visszasegíteni a társadalomba.

Az irakiak igen nagyra értékelték a britek számítógépes azonosító rendszerét is, amelynek segítségével a gyanúsítottakat ki tudják szűrni a tömegből fotók segítségével.

Arra a kérdésre, hogy mennyire veszélyes Irakban bíróként vagy rendőrként dolgozni Szaddám Huszein rendszerének bukása óta, a rendőrök azt felelték: Bászrában jobb a helyzet, mint Bagdadban.

A bírónő azonban azt mondta: bár a bíróságon sokan védik őket, a terroristák - ha akarnák - bármikor megölhetnék, mihelyt kilép otthonából.

Hogy mégis miért csinálják mindezt? A válaszuk egységes volt: mert szeretik a hazájukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×