eur:
395.18
usd:
365.03
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Titkos kóddal rejtettek el 35 millió dollárt

Az amerikai szállodatulajdonos Beatrice Tollman sajátos kódrendszerrel kommunikálva mintegy 35 millió dollárt (7 milliárd forintot) titkolt el az amerikai adóhatóság elől.

A bíróság szerint a Tollman-házaspár a törvények kijátszásával szerezte mérhetetlen vagyonát. A szállodatulajdonos Stanley és Beatrice Tollman a nyolcvanas években gyakori vendégek voltak a Fehér Házban, és Margaret Thatcher brit miniszterelnökkel is baráti kapcsolatot ápoltak.

A kiadatási eljárás 2004 óta tart, a férfi ellen kevesebb, felesége ellen több bizonyíték gyűlt össze.

A vád szerint a házaspár a kilencvenes években bankszámlát nyitott a Nagy-Britanniához tartozó Csatorna-szigeteken, és az oda utalt 35 millió dollárról nem tájékoztatta az amerikai adóhivatalt.

Amikor a házaspár megtudta, hogy a Csatorna-szigetek hatóságai terhelő bizonyítékokat küldtek róluk az Egyesült Államokba, Nagy-Britanniába utaztak, bízva a kedvezőbb elbírálásban.

A pár tagadja, hogy bármi rosszat tett volna, szerintük egy fanatikus New York-i ügyész üldözi őket.

A begyűjtött bizonyítékok szerint Beatrice Tollman egy sajátos kódrendszert használt, amikor amerikai megbízottaival tárgyalt. Ebben a nyelvben a kötet vagy könyv szó az ezer pénzegység megfelelője volt, az egyes személynevek pedig a valutanemet helyettesítették.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor került - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×