eur:
395.26
usd:
365.54
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Sólyom: nincs párhuzam '56 és a mai helyzet között

A köztársasági elnök Rómában határozottan elutasította, hogy párhuzamot vonjanak az 1956-os és a jelenlegi magyarországi helyzet között.

Sólyom László a Sky olasz televíziónak adott interjúban azt mondta: '56-ban diktatúra és elnyomás volt, most viszont olyan gazdasági problémák vannak, amelyeket Olaszország is jól ismer.

A hivatalos látogatáson Olaszországban tartózkodó államfő azt mondta: a szociális ellátórendszer szűkítése mindenütt a világon feszültségeket okoz.

Sólyom László hangsúlyozta, hogy Németországban éppúgy tüntetnek, mint Magyarországon.

Az államfő korábban a La Sapienza tudományegyetem emlékülésén mondott beszédet.

Az elnök köszönetet mondott Olaszországnak, amiért annak idején kiállt az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc mellett.

Sólyom László ezután találkozott Giorgio Napolitano olasz államfővel, majd emlékérmeket ad át olasz közéleti személyiségeknek, köztük Giulio Andreotti volt miniszterelnöknek és Oscar Luigi Scalfaro volt államfőnek.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×