eur:
395.27
usd:
365.52
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az '56-os forradalom iráni és kubai tanulsága

A Szabad Európa Rádiónak az '56-os magyar forradalom idején betöltött "válságos" szerepére hívta fel a figyelmet az adó egykori igazgatója annak kapcsán, hogy az Egyesült Államok bejelentette: nemzetközi adásokat szeretne indítani Irán, Kuba és Észak-Korea felé.

A. Ross Johnson, a Szabad Európa Rádió egykori washingtoni adóvezetője hangsúlyozta: a rádió szerepe az '56-os magyar forradalomban számos tanulsággal szolgálhat minden olyan médiának, amelyek célja egy békés átmenet szorgalmazása a demokrácia felé.

A volt adóvezető ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ily módon maguk a rádiók is könnyen egy polgárháború, vagy más erőszakos cselekmények szereplőjévé válhatnak.

A. Ross Johnson arra is emlékeztetett: a SZER hozzájárult 1956-ban a magyar forradalom kitöréséhez, és a harcok folytatására bíztatta a felkelőket nyugati katonai segítséget ígérve. Mint mondta: a menekültek ezreinek mintegy 40 százaléka azt a következtetést vonta le, hogy Washington fegyverekkel fogja megmenteni Magyarországot.

Szerinte mindennek az a tanulsága, hogy nem kell bezárni az emberi jogok és a szabadság támogatását szolgáló nemzetközi adókat, de tudatosítani kell a műsorok készítőiben felelősségüket.

Informálni kell a hallgatókat, de nem megmondani, hogy mit kell tenniük - fogalmazott a SZER egykori vezetője.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×