eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A britek bűnözőt látnak a románokban és a bolgárokban

A bűncselekmények számának "robbanásszerű" növekedése fenyegeti Nagy-Britanniát Románia és Bulgária EU-csatlakozása után - írta egy belső kormányzati leiratra hivatkozva a szerdai The Sun.

A lap egy bizalmas figyelmeztetésből idéz. Eszerint a két balkáni ország csatlakozása után az utcai erőszakcselekmények, az embercsempészet, a prostitúció, az adóbűncselekmények és a bankkártya-csalások "katasztrofális" emelkedésére kell számítani Nagy-Britanniában.

A Tony Blair kormányfő elé terjesztett dossziét a lap szerint Liam Byrne, a belügyminisztérium bevándorlásügyi államminisztere és Geoff Hoon, a külügyi tárca EU-ügyi államminisztere állította össze.

Az idézett leirat szerint az utcai banjegykiadó automatáknál elkövetett rablások 80-85 százalékát már most is román szervezett bűnözői csoportok követik el. Tavaly az ilyen bűncselekmények áldozataitól összesen 68,5 millió fontot (27,5 milliárd forint) raboltak el.

A figyelmeztetés az egyéb utcai erőszakcselekményekről azt írja: elsősorban az agresszív koldulás, a zsebtolvajlás, a táska- és mobiltelefon-lopás "ad okot aggodalomra".

Mindemellett valószínű, hogy növekedni fog a két csatlakozó országból Nagy-Britanniába csempészett, prostitúcióra kényszerített nők száma.

A brit kormány éppen a múlt héten jelentette be, hogy nem alkalmazza a januárban csatlakozó két új EU-tagállam esetében a nyitott kapuk politikáját, amelyet az előző, 2004-es bővítési körben Magyarország és a többi hét kelet-európai csatlakozó állam munkavállalói számára meghirdetett, lehetővé téve számukra a szabad munkavállalást Nagy-Britanniában.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×