eur:
394.59
usd:
364.55
bux:
73449.75
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Lábra állt Fidel Castro

A műtét után lábadozó Fidel Castro kubai vezetőről sugárzott felvételt szombaton a szigetország televíziója: Castro sétált, aznapi újságot olvasott és kihívó hangnemben cáfolta a haláláról keringő híreszteléseket.

A 80 éves Fidel Castro a felvételen közölte, hogy részt vesz a kormányzati döntések meghozatalában, a televízióból tájékozódik az eseményekről és rendszeresen telefonálgat.

A melegítőbe öltözött, s a korábbinál sokkal kipihentebbnek tűnő Castro szombati kubai újságokat lapozott, s a képsorok tanúsága szerint újra jár.

Lábadozása elhúzódik, de a tervek szerint halad

A kubai vezető a felvételen kihívó hangnemben cáfolta a haláláról keringő híreszteléseket, amelyeket nevetségesnek titulált.

"Ma, amikor ellenségeim azt mondták rólam, hogy haldoklom, vagy már meg is haltam, örömmel küldöm honfitársaimnak és barátainknak az egész világon ezt a kis filmfelvételt" - tette hozzá. Megjegyezte, hogy lábadozása várhatóan elhúzódik és nem mentes minden kockázattól, de a tervek szerint halad.

Castróról utoljára szeptember közepén jelentek meg fényképek, amikor Havannába látogató külföldi vezetőket fogadott.

Hamarosan visszaveheti a hatalmat?

Fidel Castro egy közelebbről nem ismertetett bélműtét miatt július 31-én ideiglenesen átadta az államfői teendőket öccsének, Raúl Castrónak, azóta pedig egy kórteremmé átalakított szobában lábadozik.

Evo Morales bolíviai elnök szombaton a dél-amerikai országban egy tömegrendezvényen kijelentette, hogy Castro újra jár, s két-három héten belül visszaveszi az államfői teendőket öccsétől.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×