eur:
393.07
usd:
363.31
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A miniszterelnök is belekeveredett a lehallgatási botrányba

Olaszországban 127 ember ellen indítottak vizsgálatot, mert a gyanú szerint törvénytelenül hallgatták le politikusok, nagyvállalkozók és újságírók telefonbeszélgetéseit, valamint jogtalanul vizsgálták át a köztársasági elnök, több politikus és sportoló adóbevallásait.

Vincenzo Visco gazdasági miniszterhelyettes közölte: a milánói főügyészség a gazdasági minisztérium feljelentése alapján indított vizsgálatot az ügyben, és már bejelentette, hogy Romano Prodi kormányfő és felesége pénzügyeit törvénybe ütköző módon ellenőrizték.

Francesco Prete, az ügyészség munkatársa megerősítette a bűncselekményeket 2005 ősze és 2006 nyara között követték el.

Hozzátette: a vizsgálatot fontos információk illegális megszerzése miatt adóhivatali tisztségviselők, valamint határrendészeti és adórendőrségi alkalmazottak ellen indították.

A hálózat csúcsán a legnagyobb olasz telefontársaság, a Telecom Italia volt biztonsági főnöke, Giuliano Tavaroli, egy detektív és több rendőrtisztviselo áll. Õket, 20 másik emberrel együtt még szeptemberben őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×