eur:
393.12
usd:
367.24
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Kártérítést követelnek a szerb Duna-szennyezés miatt

Bulgária pénzügyi kártérítést kér Szerbiától a Duna szerbiai szakaszán a folyóba ömlött nagy mennyiségű kőolaj miatt - közölte a bolgár környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

Dzsevdet Csakurov elmondta: Bulgária és a múlt heti olajszennyezésben szintén érintett Románia közös fellépést tervez Szerbiával szemben.

A miniszter hangsúlyozta: a kártérítési igény azon a környezetvédelmi alapelven alapul, amely a szennyezőt kártérítés megfizetésére kötelezi.

Dzsevdet Csakurov hozzátette: a szennyezett folyószakasz megtisztítása rendkívül költséges.

Bulgária hétfőn kérte a tizenkét Duna-menti országtól, hogy azonosítsák a folyó bulgáriai szakaszán mintegy 250 kilométer hosszan elnyúló olajfolt forrását.

Román és bolgár felszólításra a szerb hatóságok elismerték, hogy a kőolaj a NIS szerb olajtársaság prahovói tartályaiból ömlött a folyóba.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×