eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Hatalmas politikai szexbotrány borzolja Amerika idegeit

Vizsgálatot indított az amerikai Képviselőház etikai bizottsága Mark Foley volt republikánus képviselő szexbotránya ügyében. A testület a nyilvánosság kizárásával ülésezik majd.

Mark Foley, a Republikánus Párt Floridában megválasztott képviselője szeptember 29-én lemondott mandátumáról, miután napvilágra került, hogy nyíltan szexuális tartalmú üzeneteket és elektronikus leveleket küldött a Kongresszusban dolgozó, középiskolás gyakornokfiúknak.

Nem lehet kizárni, hogy az etikai bizottság vizsgálja majd Dennis Hastert, a Képviselőház republikánus párti elnökének magatartását is. Többen Dennis Hastert lemondását követelik, mert a házelnök nem intézkedett, hiába szóltak neki a gyakornokoknak küldött üzenetekről.

A Fehér Ház támogatásáról biztosította a házelnököt, aki közölte: sajnálja a történteket, és vállalja a felelősség rá eső részét; ugyanakkor világossá tette, hogy nem mond le.

Az amerikai választók november 7-én a Kongresszus alsóházának mind a 435 mandátumáról döntenek. A Demokrata Pártnak jó esélye van arra, hogy elhódítsa a republikánusoktól a képviselői helyek többségét.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×