eur:
394.23
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az idei az újságírószakma legvéresebb éve

Egyre veszélyesebb szakma az újságírás: idén már hárommal több újságíró vesztette életét munkája miatt, mint az eddigi legvéresebb évben, 2004-ben. Az elmúlt 10 évben több mint 500 újságírót öltek meg, 2006-ban eddig 75-öt.

A tizennyolcezer újságot tömörítő World Association of Newspapers, a WAN először az 1997-es évben készített listát a munkájuk végzése miatt megölt újságírókról. Eddig a legtöbb áldozatot követelő év 2004 volt, 72 újságíró-halállal.

Az idén azonban már eddig is hárommal több újságíró vesztette életét munkája miatt. A legtöbben, 26-an az iraki konfliktusban haltak meg, nyolcat a Fülöp-szigeteken öltek meg, ahol a nemzetközi szervezet szerint a bűnözők bandái és a korrupt politikusok következmények nélkül fordulnak az oknyomozó riporterek ellen.

A harmadik legveszélyesebb ország a média számára Guayana, ahol az idén eddig hat újságíró vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×