eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Igényt nyújt be elrablója házára a nyolc évig fogva tartott lány

Arra utasította ügyvédeit a 8 éves fogság után kiszabadult Natascha Kampusch, hogy nyújtsanak be nevében igényt elrablója házára és minden más tulajdonára. A lány szökése után öngyilkosságot elkövető Wolfgang Prikopil kétharmadát birtokolta annak a háznak, amelynek ablaktalan pincéjében fogva tartotta a 10 évesen elrabolt lányt.

"Igényt nyújtunk be a házra Wolfgang Prikopil hagyatéki eljárásának keretében. Úgy gondolom, hogy az édesanyjának, aki az épületnek egyharmad részben tulajdonosa, nem lesz kifogása ez ellen. Végül is ez kártérítésként jár a sok éves szenvedésért" - hangsúlyozta Günter Harrich, a lány ügyvédje.

Ingatlanpiaci szakértők szerint a 160 négyzetméteres ház nagyjából 120 ezer fontot, azaz közel 50 millió forintot ér. Bár megjegyzik, hogy a bűntény helyszínéül szolgáló házakat általában nehéz később eladni.

Wolfgang Prikopil ezen kívül két autó tulajdonosa volt, illetve övé volt annak a cégnek a 24 százaléka is, ahol dolgozott.

Natascha Kampusch mintegy 665 ezer eurós, vagyis körülbelül 185 millió forintos állami kártérítésre is számíthat az áldozatvédelmi jogszabályok alapján.

Natascha Kampusch egy osztrák pr-tanácsadót is felfogadott, akinek feladata leszervezni egy, vagy maximum két interjút, valószínűleg a jövő hétre.

A lány azt reméli, hogy ezzel valamennyire sikerül majd kielégíteni a hatalmas érdeklődést, amelyet története váltott ki, és ezt követően nyugta lesz a sajtótól - mondta Dieter Ecker pr-tanácsadó.

A 18 éves lány jelenleg egy "szanatóriumszerű" intézményben van, ahol azonban mozgása nincs korlátozva.

Hamarosan egy olyan lakásba költözik át, ahol hasonló korú fiatalokkal él majd együtt. Szociális munkások kísérik majd a fejlődését, de mindene meglesz, ami az önálló élethez kell.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×