INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Külföldiek is megsebesültek a törökországi robbanásban

InfoRádió / MTI
Törökországban a rendőrség nem hivatalos tájékoztatása szerint nincs külföldi állampolgár az antalyai robbanás halálos áldozatai között. Az egyelőre ismeretlen eredetű detonációban legkevesebb 3, más hírek szerint 4 ember halt meg a Földközi-tenger partján lévő üdülővárosban; a sebesültek száma helyi sajtójelentések szerint meghaladja a 70-et.

Torma Tamás ankarai magyar konzult a török hatóságok nem hivatalosan úgy tájékoztatták, hogy a halottak között nincs külföldi állampolgár.

A Dogan török hírügynökség jelentése szerint a sebesülteket hat különböző antalyai kórházban ápolják. Az eddigi információk szerint a sebesültek között van négy izraeli és egy jordániai állampolgár.

A robbanás okát a hatóságok vizsgálják, s nem zárják ki azt sem, hogy öngyilkos merénylet történt. A detonáció egy éttermekkel teli épület előtt következett be, ahol ezt követően tűz ütött ki.

Szemtanúk szerint egy parkoló motor robbant fel egy villamos mellett.

Sokadik robbanás

Törökországban mára virradóan 17 török állampolgár és 10 brit turista sebesült meg 4 merényletben.

Székelyné Németh Mária isztambuli magyar főkonzul az InfoRádióban megerősítette, hogy a robbantásoknak nincs magyar sebesültje.

Éjszaka három detonáció az ország déli részén lévő üdülőhelyen, egy pedig Isztambul európai, külvárosi részén történt.

Két nappal ezelőtt a dél-törökországi Adanában robbant két pokolgép, akkor 4 ember sebesült meg.

Kapcsolódó hang

Torma Tamás, Magyarország ankarai konzulja
 


A címlapról ajánljuk