eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Malév: péntek reggelig mindenkit hazahoznak

Londonban azt ígérik, hogy péntekre teljesen helyreáll a légi-közlekedés a csütörtökön terrorveszély miatt lezárt repülőtereken. A most kialakult káoszt látva sokan kételkednek ebben - jelenti az InfoRádió londoni tudósítója. A Malév szóvivője szerint péntek délelőttig minden Londonban várakozó utasukat el tudják hozni Budapestre.

Lassacskán helyreáll a rend London legnagyobb repülőterén, a Heathrow-n, ahol a nyári csúcsidőben mintegy 180 ezer utas fordul meg egy nap.

Sokan lemondták útjukat és hazamentek, de vannak, akik még mindig ott állnak és reménykednek, hogy 6-10 órás késéssel csak elindul a gépük - mondta az InfoRádió londoni tudósítója.

Hozzátette: bár a reptér vezetése azt ígéri, hogy péntekre minden rendben lesz, sokan kételkednek ebben.

Annyival mindenesetre könnyebb lesz a helyzet, hogy addigra az emberek tudomásul veszik a kézipoggyászt tiltó rendelkezést, és már otthon így készülnek.

Malév: mindenkit haza tudnak hozni

Budapest és London között folyamatos, bár nem zökkenőmentes a légi-összeköttetés. Mindkét városban több utas vár még arra, hogy elinduljon a gépe - mondta az InfoRádióban a Malév kommunikációs vezetője.

Németh Krisztina szerint Gatwickről induló gépük még csütörtök éjjel visszatér Londonból. Ezzel, illetve a péntek reggeli menetrend szerinti Heathrow-járattal el tudnak hozni minden utast.

Mivel hosszú késésről van szó, a légitársaságok megfelelő ellátmányt, üdítő- és ételbónokat adnak minden utasnak, de mivel ez vis maior eset, kártérítés nem jár az utazóknak - tette hozzá Németh Krisztina.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×