eur:
394.64
usd:
371.68
bux:
66972.75
2024. április 16. kedd Csongor

NATO-offenzíva Afganisztánban

Afganisztán déli részén hadműveletet indított a NATO vezette nemzetközi biztonsági erő azután, hogy hétfőn átvette a térség biztonsági ellenőrzését.

Hilmend tartományban légicsapásokat mértek a hatalomból elűzött tálibok állásai ellen és a földi egységek is összecsaptak a szélsőséges fegyveresekkel.

A tartományi kormány közlése szerint 18 tálib fegyveres és egy rendőr vesztette életét a harcokban; egy dán katona súlyosan megsérült.

A NATO vezette nemzetközi biztonsági erő mintegy 8 ezer katonája állomásozik Afganisztán déli térségében, ahol az utóbbi hónapokban feltűnően romlott a biztonsági helyzet.

Az év végéig az Észak-Atlanti Szerződés Szervezete átveszi a biztonsági ellenőrzést az amerikai vezetésű nemzetközi koalíciótól a keleti országrészben is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esés a tőzsdéken

Nagy esés a tőzsdéken

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×