eur:
393.55
usd:
367.68
bux:
66076.82
2024. április 23. kedd Béla

Izareli légitámadás palesztin célpontok ellen

Az izraeli légierő csapást mért a palesztin belügyminisztérium épületére hajnalban. A támadásban négy palesztin megsebesült.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője megerősítette a légicsapás hírét.

Kevesebb mint egy hét leforgása alatt az izraeli légierő második alkalommal mért csapást a Gázai-övezetben található palesztin belügyminisztériumra.

A múlt pénteken az egyik rakéta egyenesen Szaid Szajjám palesztin belügyminiszternek, a Hamász egyik vezetőjének irodájába csapódott be.

Az izraeli légierő támadta a Hamász egyik kiképzőtáborát is a Gázai-övezet déli részén, Rafahban. A létesítményt kiürítették, így senki nem sebesült meg.

Ugyancsak légicsapást mértek a Hamász egyik iskolájára Gáza város északi részén.

Palesztin biztonsági források szerint az izraeli hadsereg tucatnyi terepjáróval körülvette a ciszjordániai Rámalláhban Abdel-Azíz Duejk parlamenti elnök rezidenciáját.

Az izraeli légierő azután mért újabb légicsapásokat palesztin célpontokra, hogy a Hamász fegyveresei Kasszám típusú rakétát lőttek ki az izraeli Askelón városra. A rakéta egy belvárosi iskolát talált el, a támadásban senki nem sebesült meg.

Ehud Olmert izraeli miniszterelnök nagyon súlyos fejleménynek minősítette, hogy a Hamász fegyveres szárnya, az Ezzedín el-Kasszám Brigádok fegyveresei Askelón belvárosára lőttek ki rakétát.

Leszögezte, hogy a támadásnak messzemenő következményei lesznek, és ezeket elsőként a Hamász fogja megérezni.

Amír Perec izraeli védelmi miniszter kedd este utasította a hadsereget, hogy fokozza a fegyveres palesztin csoportok ellen kezdett műveleteket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×