eur:
389.52
usd:
361.78
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A terrorizmus elleni akció eredménye hét letartóztatás

A brit rendőrség hét embert tartóztatott le a szigetországban szerdán végrehajtott terrorizmusellenes akció keretében. A gyanúsítottak egy részét azért fogták el, mert a hatóságok szerint közük van az Irakban végrehajtott támadásokhoz.

Hajnali három órakor indult több brit rendőri erő összehangolt rajtaütése, melynek során 18 lakásban hajtottak végre házkutatást és kilenc embert vettek őrizetbe. Közülük kettőt azóta elengedtek.

A brit belügyminisztérium megerősítette, hogy a hét emberből öt külföldi. Õket azért fogták el, mert a belügyminiszter szerint "jelenlétük árt a közjónak és nemzetbiztonsági kockázatot jelent".

Michael Todd, a Manchesteri Rendőrség főfelügyelője elmondta, hogy hírszerzési információk nyomán indult meg az összehangolt akció olyan gyanúsítottak ellen, akikről azt tartják, hogy külföldi terrorcselekményekhez van közük.

"Ha a terrorizmusellenes törvény alapján kutatunk emberek után, akkor az akár két-három napig is eltarthat" - tette hozzá.

A letartóztatott személyek közül kettőt kifejezetten a terrorellenes törvények alapján vettek őrizetbe. Bár az illetékes nem mondta ki nyíltan, de tudósítók szerint a hatóságok az Irakban végrehajtott támadások miatt csaptak le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×