eur:
388.51
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Magyar nyaralókat bontatnak le Horvátországban

Horvátországban mintegy 50, köztük 18 magyar tulajdonban lévő tengerparti üdülőt bontat le a zágrábi kormány. A Vir-szigetet mintegy 70 ezren látogatják meg a turista szezon idején.

A horvát környezetvédelmi miniszter elmondta: az illegálisan felépített ingatlanok az adriai-tengeri Vir-szigetén vannak.

Marina Matulovic Dropulic közölte: a nyaralók közül 23 horvát, 18 magyar, 6 bosnyák, egy pedig szlovén tulajdonban van.

A hírt Mészáros Endre ingatlanközvetítő is megerősítette. A többek között viri ingatlanok értékesítésével foglalkozó férfi közölte: elsősorban olyan építményekről van szó, melyek nem építési területen épültek és sértik a tenger védővonalát.

Sokba kerülhet a bontás is

Az ingatlanközvetítő úgy tudja, hogy a bontást azonnali hatállyal megkezdik. Ha a tulajdonos nem saját maga bontja le az épületet, akkor a költségeket is ráterhelik.

Mészáros Endre az InfoRádióban hangsúlyozta: egész Horvátországra jellemző az engedély nélküli építkezés. A szóban forgó szigeten mintegy tízezer ilyen objektum van, ebből négyszáz magyar tulajdonban.

A Pag sziget közelében fekvő kétezres lélekszámú Vir szigete egyike azoknak a tengerparti üdülőhelyeknek, ahol az ingatlanok tulajdonosai a helyi hatóságok engedélye nélkül vagy a rendelkezések megsértésével építkeznek a tengerparton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×