eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Huligánellenőrző-központ Németországban

Huligánellenőrző-központot hoztak létre Berlinben az ötven nap múlva kezdődő labdarúgó-világbajnokság zavartalanságának szavatolására. A központ a korábbi mérkőzések során erőszakos fellépésükkel feltűnt szurkolók biometrikus jegyeit gyűjti össze.

A központban már hétezer ember adatait gyűjtötték össze, amelynek segítségével percek alatt kideríthető az erőszakban résztvevők személyazonossága.

Berlinben a törvényhozás csak a múlt év végén, hosszas viták után engedélyezte a biometrikus jegyek tárolását erőszak miatt feltűnt, illetve büntetett előéletű személyek esetében.

Az idei futballvébé rendjének biztosítására első alkalommal használják majd az ellenőrző központ adatait.

A britek otthon maradnak?

Mintegy négyezer brit huligán nem hagyhatja el a szigetországot a június 9-én kezdődő labdarúgó világbajnokság idején.

A német rendőrök szakszervezetének szóvivője mégsem tartja kizártnak erőszakra kész brit szurkolók beutazását, ezért angol rendőrök fogják segíteni a helyi rendfenntartókat a kritikusnak tartott mérkőzések idején.

A szóvivő szerint kevésbé tartanak verekedések kirobbanásától a stadionokban, mint a nagyvárosok központjaiban felállított óriási vetítővásznak körül, ahol bárki ingyenesen követheti a meccsek menetét.

Kelet-európai veszély

A rendőrség nem zárja ki a más irányból fenyegető veszélyt sem, mert a nagyszámú kelet-európai futballrajongó között akad sok lobbanékony természetű, verekedésre is kész szurkoló.

Az ő tömeges fellépésükre - a brit vagy holland huligánokkal ellentétben - eddig nem volt mód a gyakorlatban is felkészülni, márpedig a német és a lengyel válogatott közti meccsre több ezer lengyel látogatót várnak Dortmundba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×