eur:
392.66
usd:
367.6
bux:
66277.92
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ukrajnában megkezdődtek a koalíciós tárgyalások

Ukrajnában koalíciós tárgyalásokat kezdett Viktor Juscsenko elnök pártja az államfő által menesztett volt miniszterelnök, Julija Timosenko blokkjával. Részletek a megbeszélésekről egyelőre nem szivárogtak ki, de állítólag a Mi Ukrajnánk tömörülés a parlament első ülésnapján szeretné bejelenteni a kormánykoalíció megalakulását.

Koalíciós tárgyalások indultak Ukrajnában az elnökpárti szövetség, a Mi Ukrajnánk tömörülés és Julija Timosenko blokkja között. A megbeszélések már kedden megkezdődtek, de a Mi Ukrajnánk tömörülés sajtószolgálata ezt csak szerdán hozta nyilvánosságra - jelenti az InfoRádió helyi tudósítója.

A tárgyaláson az egyik részről Jurij Jehanurov, a szövetség listavezetője és Roman Bezszmertnij pártelnök, a másik részről pedig maga Julija Timosenko, a blokk vezetője és miniszterelnök-jelöltje vett részt. Azon kívül, hogy a kormánykoalíció létrehozásáról tárgyaltak, más részletet nem közöltek.

Május közepére lehet koalíció

A Korreszpondent ukrán hírügynökség értesülése szerint állítólag Viktor Juscsenko elnök pártja és a velük szövetségben álló szocialisták azt javasolják Julija Timosenko blokkjának, hogy az új parlament első ülésnapján lépjenek koalícióra. Az új összetételű ukrán parlamentet legkésőbb május közepéig kell összehívni.

Julija Timosenko és a szocialisták már sürgették az államfő pártját, hogy a "narancsos" forradalom erői kezdjenek koalíciós tárgyalásokat, ám a Mi Ukrajnánk tömörülés ez idáig hezitált, nagy valószínűséggel a szövetségben lévő különböző csoportok közötti nézeteltérések miatt.

Eközben a március 26-ai parlamenti választásokon legtöbb szavazatot szerzett, Viktor Janukovics vezette Régiók Pártja ismételten kétoldalú koalíciós tárgyalásokra hívta a törvényhozásba bekerült pártokat, annak érdekében, hogy ők alakíthassanak kormányt.

Az ukrajnai választások előzetes végeredménye szerint Viktor Janukovics pártja 32 százalékot szerzett. Második helyen végzett a Viktor Juscsenko elnök által menesztett volt miniszterelnök, Julija Timosenko blokkja, míg az államfő mögött álló pártszövetség, a Mi Ukrajnánk tömörülés mindössze 14 százalékkal csak a harmadik helyre futott be.

A Mi Ukrajnánkkal továbbra is szövetségesi viszonyban álló szocialista párt közel hat százalékot szerezve került be a parlamentbe, rajtuk kívül negyedik helyezettként a kommunista párt futott be, kevesebb mint négy százalékkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a kriptoeszközökkel, előadóinkkal arra keressük majd a választ, hogy az elmúlt hónapok ralija után mibe érdemes még befektetni, melyik coinban van a legnagyobb fantázia. Az eseményen előadást tart egy olyan trader, aki már hat éve kizárólag kriptoeszközök kereskedéséből él.  Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×