eur:
395.52
usd:
366.56
bux:
74079.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Mégis dolgozhat a nácizó polgármester

A brit legfelsőbb bíróság átmenetileg felfüggesztette a London polgármestere ellen hozott ítéletet, amely szerint négy hétig nem töltheti be hivatalát. Ken Livingstone-t korábban azért ítélték el, mert egy náci tiszthez hasonlított egy zsidó újságírót.

London első emberének most kellett volna elkezdeni egy tavalyi incidens miatt rá kirótt büntetésének letöltését.

A polgármester tavaly a legnagyobb londoni esti napilap, az Evening Standard riporterétől egy keményebb kérdésfeltevés után megkérdezte, hogy az újságíró véletlenül nem német háborús bűnös-e.

A megbántott újságíró, Oliver Finegold közölte a polgármesterrel, hogy zsidó származású és kikérte magának Ken Livingstone szavait, aki ezt követően azt mondta: lehet, hogy "maga zsidó, de mégis úgy viselkedik mint egy koncentrációs tábor őre ... nyilván ezért fizetik".

Ken Livingston még most is azt mondta, hogy nem akar bocsánatot kérni a kijelentéséért, annak ellenére, hogy a lap kiadója háborút indított ellene. Közölte: a kiadó antiszemitának nevezte, bár arról nem beszélt, hogy Izraelt kritizálta volna.

A polgármester azt is kilátásba helyezte, hogy folytatja harcát, és akár az angol ítélőtábláig is elmegy, sőt, akár a Lordok Házáig is, ha szükséges.

A polgármester szerint az alapvető kérdés nem az, hogy érzéketlen volt-e, vagy sem, hanem az, hogy őt, akit az emberek választottak meg, csak az emberek mozdíthatják el, vagy ez a szabály megtörhető.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×