eur:
393.49
usd:
368.94
bux:
65683.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az Európa Tanács elégedett Budapesttel

Az Európa Tanács szerint Lengyelország, Bosznia-Hercegovina és Olaszország nem adott kielégítő választ az állítólagos CIA-börtönök és -repülőjáratok ügyében.

A szervezet főtitkára azt mondta: a három ország esetében azért különösen súlyos a helyzet, mert az Európa Tanács nevében vizsgálódó svájci szenátor januári, előzetes jelentésében kiemelte a Lengyelországgal, Bosznia-Hercegovinával és Olaszországgal összefüggő gyanúkat.

Terry Davis ugyanakkor elismerően nyilatkozott Magyarországról; mint mondta: Budapest kielégítő választ küldött a szervezetnek, és miközben Európában viszonylag szabadon működnek a külföldi titkosszolgálatok, egyedül Magyarország biztosítja törvénnyel az ilyen szervezetek tevékenységének hatékony ellenőrzését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Ahogy már többször írtunk róla, júniustól indul az otthonfelújítási program, amiben június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni. A program elindítását számos szakmai és szakértői egyeztetés előzte meg, a beérkezett javaslatok együttes feldolgozásával készül a pályázati felhívás, amely tervezetének részletei várhatóan már jövő héten megismerhetők lesznek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Emellett az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) kialakít egy felületet, amelynek segítségével a leendő pályázó előzetes kalkulációkat végezhet el a várható költségekről és energiamegtakarításokról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×