eur:
394.32
usd:
369.84
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Lemond a miniszter, ha nem adják ki Mládicsot

A szerb-montenegrói honvédelmi miniszter bejelentette: ha nem találják meg a háborús bűnösöket, lemond posztjáról, előbb azonban meneszti a katonai biztonsági szolgálat vezetőit, akik évek óta semmilyen eredményt nem mutattak fel.

A miniszter kijelentésével az Európai Bizottság elnökének látogatásával várható bírálatokat előzte meg. Beszédében bírálta a katonai biztonsági szolgálat évek óta tartó tétlenségét, vagy tehetetlenségét, amelynek eredményeként a háborús bűnökkel vádolt szerb politikusok nagy része 8-10 éve sikeresen rejtőzködik - jelentette az InfoRádió szerbiai tudósítója.

Mint mondta, ha rövid időn belül nem mutatnak fel eredményt, lecseréli a biztonsági szolgálat vezetőit. Ha ez sem hoz eredményt, és Mládics tábornokot, és Radovan Karadzsics, volt boszniai szerb vezetőt nem szolgáltatják ki a hágai nemzetközi bíróságnak, akkor maga is lemond posztjáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×