eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Berlusconi még nem döntött, Jézusra vagy Napóleonra hasonlít inkább

A politika Jézus Krisztusának nevezte magát támogatóinak körében Silvio Berlusconi olasz kormányfő egy hét végi összejövetelen.

"Türelmes áldozat vagyok. Mindenkit elviselek, mindenkiért feláldozom magam" - indokolta az összehasonlítást a politikus.

Egy nappal korábban Napóleonhoz hasonlította magát az olasz kormányfő. Akkor azt mondta: "Csak Napóleon tett többet a hazájáért, mint én".

Elemzők szerint egyelőre nem világos, hogy a kormányfő már a kampány jegyében tette-e összehasonlításait.

Az első reagálásokból ítélve "elődeire" tett utalásai nem erősítették pozícióit, mivel alkalmat adott politikai ellenfeleinek az élcelődésre, szövetségeseit pedig kényelmetlen helyzetbe hozta.

"Biztosra veszem, hogy az Atya és Jézus családjának más tagjai nem nagyon örülnek ennek az összehasonlításnak" - mondta Giuseppe Giulietti baloldali parlamenti képviselő.

Pierfernandino Casini távozó parlamenti elnök, Berlusconi szövetségese csak annyit mondott, hogy "nem szeretem, amikor ostobaságokat kevernek komoly dolgokkal".

A Napóleon-hasonlatra reagálva Alfonso Pecoraro Scanio, a Zöldek elnöke kijelentette, hogy ha Berlusconi olyan mint Napóleon, akkor a következő választás lesz az ő Waterlooja.

Olaszországban hivatalosan is megkezdődött az április elején esedékes választásokat megelőző kampány, amikor szombaton lejárt a törvényhozás mandátuma. A felmérések szerint a baloldal az esélyesebb.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×