eur:
393.16
usd:
367.89
bux:
66057.11
2024. április 24. szerda György

A volt iráni elnök értetlenkedik, a mostani holokausztot tagad

Nem érti a teheráni atomprogrammal összefüggő nyugati aggodalmakat Mohamed Hatami volt iráni elnök. A mérsékeltnek tartott politikus úgy fogalmazott: Teherán nem rendelkezik atomfegyverrel és kizárólag békés célokra akarja fordítani a nukleáris technológiát.

Mohamed Hatami úgy vélte: a Nyugatnak Irán helyett inkább egy atomfegyvermentes Közel-Kelet megteremtésére kellene összpontosítania.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség egy héttel ezelőtt szavazta meg, hogy jelentést terjesszenek az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé Teherán nukleáris programjával összefüggésben.

A Nyugat azzal vádolja Iránt, hogy atomfegyver előállításra törekszik, míg Teherán azt állítja, hogy célja csupán az energiatermelés.

Szombaton az iráni elnök az atomsorompó-szerződés felmondásával  fenyegetőzött az 1979-es iráni iszlám forradalom 27. évfordulója alkalmából rendezett teheráni ünnepség több tízezres embertömege előtt.

Mahmúd Ahmadinezsád egyúttal ismét mítosznak nevezve a holokausztot, és azt hangoztatta, hogy az "igazi holokauszt" az, ami ma Palesztinában és Irakban történik.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Szerdán megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a részvényesek elfogadták a társaság 2023. évre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyekről itt számoltunk be. A társaság közgyűlése megszavazta, hogy az MBH Bank kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese, Bakonyi András bekerüljön az MBH Jelzálogbank felügyelőbizottságának tagjai közé, valamint döntött a teljes adózott eredmény eredménytartalékba helyezéséről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×