eur:
394.12
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Német tetőseprő tömegmozgalom

Bajorországban kaotikus állapotokat teremtett a rendíivüli téli idojárás. A német tartomány keleti térségét katasztrófa sújtotta vidéknek nyilvánították. A tanítás szünetel az iskolákban, miután a forgalom csaknem teljesen leállt a hó miatt. A lehullott hó helyenként már eléri a két métert is.

Münchenben is komoly zűrzavart okoz a szünet nélküli havazás. A főbb utakat ugyan állandóan tisztítják, a közforgalomban ennek ellenére komoly fennakadások vannak, mert nemcsak az autóbuszok közlekednek késéssel, hanem még a metró szerelvényei is, mert a földfeletti szakaszokon sok helyen befagytak a váltók.

Kaotikus helyzet

A bajor fővároson kívül egyenesen kaotikus a helyzet. Noha a Salzburgot illetve Nürnberget Münchennel összekötő autópályát a hókotrók igyekeznek tisztán tartani, a veszélyes szállítmánnyal közlekedő teherautókra forgalmi tilalmat rendeltek el, mert a hirtelen kitörő hóviharok ismételten tömegszerencsétlenségeket okoznak.

Csütörtökön délután például közel félszáz autó rohant egymásba Nürnberg és München között a percek alatt csaknem egyiptomi sötétséget kiváltó hóförgetegben.

Tömegmozgalom a tetőseprés

A tartomány keleti térségében azonban még ennél is rosszabb a helyzet, mert a november óta tartó havazással még a téli üdülőhelyeken is csak kevesen számoltak, ezért az épületek tetejét csak késve kezdték megtisztítani a hórétegtől.

Időközben ugyan már tömegmozgalommá alakult a tetők leseprése, azonban az eljegesedett, helyenként több mint egy méter magas hóréteg a legtöbb háztulajdonost szinte megoldhatatlan feladat elé állítja.

A katonaság is besegít

Miután azonban számos épület beomlott a hóréteg súlya alatt a települések előbb a tűzoltóság segítségét kérték, de mára már - az újraegyesült Németország történetében először - a hadsereg alakulatait kellett kivezényelni a téli viszontagságok leküzdésére.

Eddig két halálos áldozatot követeltek és több mint 20, részben súlyos sérüléssel jártak a tetőletakarítási munkálatok.
A helyi vasútforgalom, csakúgy mint az autóbusz-összeköttetés szinte teljesen leállt. Az iskolákban szünetel a tanítás, de több hivatalban is leállt a munka, mert az alkalmazottak képtelenek közlekedni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×