eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin

Irakban merényletek közepette hirdették ki a választások végeredményét

Irakban legkevesebb nyolc ember meghalt, 28-an megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant a fővárosban. Az újabb bagdadi merénylet nem sokkal azután történt, hogy kihirdették a decemberben rendezett parlamenti választások hivatalos végeredményét.

Rendőrségi források szerint nyolc, kórházi források szerint 11 ember vesztette ember vesztette életét és több mint huszan megsebesültek, amikor pokolgép robbant az iraki főváros déli Dúra kerületében.

Közben kihirdették a decemberi parlamenti választások végeredményét is. Eszerint a kormányzó síita pártszövetség megerősítette vezető szerepét a közép-keleti országban.

Az amerikai támogatást élvező síita-kurd vezetésű bagdadi kormány ellen harcoló szunnita fegyveresek ezzel ellentétben úgy vélik: a síiták csalásokat követtek a választáson.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×