eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Kártérítés fagyott mókusok és dühödt darazsak miatt

Fagyott mókusok, dühös darazsak és gáncsoskodó krumplik szerepelnek a motorosok legfurcsább biztosítási kártérítési igényei között - közölte a Norwich Union brit biztosító.

A bizarr közlekedési kártérítési igények listáját az állatok okozta furcsa balesetek vezetik - legalábbis a brit Norwich Union biztosító héten közzétett listája szerint. Az állatok mögött közvetlenül az élelmiszerek következnek.

Egy motoros például azzal fordult a biztosítóhoz, hogy menet közben egy fáról egy fagyott mókus zuhant a szélvédőjére és törte azt össze. Egy másik sofőr azzal védekezett, hogy egy darázs szúrta meg a lábát, azért gyorsított fel és rohant bele az előtte haladó autóba.

De volt olyan figyelmetlen közlekedő, aki azt állította, hogy azért nem tudott megállni, mert egy krumpli beszorult a fékpedál alá.

A Norwich Union egyik szóvivője szerint bár már sok különös dolgot tapasztaltak, mégis meglepőnek tartják, hogy milyen gyakran szerepelnek állatok és élelmiszerek az indoklásokban.

A legkülönösebb kártérítési igény alighanem az volt, melyben közölték: "miközben a kanyarban haladtam, az egyik ajtó kinyílt és egy fagyasztott kebab repült ki, kárt téve egy arra haladó autóban".

Magyar szemmel viszont az egész történetben alighanem az a legérdekesebb, hogy a fent sorolt kérelmek mindegyikét jogosnak találták és kifizették.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×