eur:
384.35
usd:
353.44
bux:
69781.99
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Vád alatt egy volt miniszter

Boszniában vádat emeltek egy volt szerb miniszter ellen. Momcilo Mandicot egyebek között azzal vádolják, hogy közreműködött a háborús bűnök miatt körözött egykori boszniai szerb vezér, Radovan Karadzic bújtatásában.

A további vádpontok között szerepel csalás, hivatali hatalommal való visszaélés és szervezett bűnözés - közölte az egyik boszniai bíróság.

Az 1992-95-ös boszniai háború idején meggazdagodott Momcilo Mandic állítólag tagja volt annak a titkos hálózatnak, amely segíti a háborús bűnökért körözött Radovan Karadzic rejtőzködését.

A gazdag benzinkutas

Az Egyesült Államok és az Európai Unió beutazási feketelistáján szereplő üzletember benzinkutak üzemeltetéséből halmozta fel vagyonát. A tulajdonában lévő, Szarajevó szerb részén működő Privredna Bankát a nemzetközi közösség boszniai főmegbízottja tavaly novemberben bezáratta pénzügyi visszaélések miatt, Momcilo Mandicot pedig nyíltan is megvádolta Radovan Karadzic pénzelésével, amit a volt miniszter tagadott.

Paddy Ashdown másik három boszniai szerb tisztviselőt is azzal gyanúsított, hogy háborús bűnökkel vádolt személyeknek segítettek elkerülni a felelősségre vonást, ezért őket menesztette is hivatalukból.

Momcilo Mandicot tavaly augusztusban vették őrizetbe Montenegróban, ahonnan később Boszniába szállították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Az angol tőzsde mellett az amerikai piacokon sem volt tegnap kereskedés, a magyar tőzsde azonban összességében felülteljesítő volt a nemzetközi átlaghoz képest, a nap végére új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index. Gazdasági adatok tekintetében ma az Egyesült Államokban egy fontos ingatlanindexet és egy fogyasztói hangulatindexet publikálnak, ezek lehetnek hatással a hangulatra. Ami az előzetes adatokat illeti, felemás hangulatban indulhat a kereskedés a kontinenstőzsdéin. Izgalmas fejlemények zajlanak a kriptopiacon, mintegy 42 830 bitcoint adott el egy, még 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×