eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Repül az amerikai milliárdos

Újabb rekorddöntési kísérletbe kezdett Steve Fossett amerikai milliárdos, aki legújabb vállalkozásában leszállás, valamint üzemanyag-, élelem- és vízutánpótlás nélkül akarja egyedül körberepülni a Földet.

Steve Fossett a floridai Kennedy űrközpontról indult világ körüli repülőútjára, amelyet nyolcvanórásra tervez, s egyedül akarja végrehajtani.

Az amerikai milliárdos eredetileg keddre tűzte ki az indulást, de a rossz idő és az üzemanyag szivárgása miatt kénytelen volt 24 órával elhalasztani a felszállást.

A 61 éves amerikai arra készül, hogy leszállás, valamint üzemanyag-, élelem- és vízutánpótlás nélkül egyedül körberepüli a Földet.

A 41 ezer 978 kilométeresre tervezett út 1126 kilométerrel hosszabb, mint a valaha egyvégtében végrehajtott leghosszabb repülés. A svájci Bertrand Piccard és a brit Brian Jones 1999-ben léghajóval állította fel a rekordot.

Steve Fossett volt az első, aki 2002-ben léghajón egyedül körberepülte a Földet, két évvel később pedig megjavította a Föld körüli vitorlázás világrekordját.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×