eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Három gyerek...

A fehérorosz elnök azt szeretné elérni, hogy minden fehérorosz családban legalább három gyermek legyen. Alekszandr Lukasenko terveihez változásokat ígért a nagycsaládosok támogatása területén.

A fehérorosz elnök azzal érvelt: országa legnagyobb problémája az alacsony népsűrűség: a közel sem kicsiny államot mindössze 10 millióan lakják.
/>
/>"Szó sem lehet semmiféle biztonságról, ha nincs, aki megvédje a földünket" - jelentette ki az államfő egy gyermek- és ifjúságpolitikai konferencián Minszkben.
/>
/>Alekszandr Lukasenko azt mondta: a problémát csakis a születések számának növelésével lehet megoldani, ehhez pedig a lehető leggyorsabb intézkedésre van szükség a nagycsaládosok támogatása területén.
/>
/>"Meggyőződésem, hogy a fehérorosz föld képes 30 millió embert is eltartani" - mondta Alekszandr Lukasenko, hozzátéve: három gyermeket nem könnyű nevelni, ha a család nem tudja ellátni őket.
/>

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×