eur:
394.08
usd:
368.77
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Teheráni karikatúrapályázat a holokausztról

Nemzetközi karikatúra pályázatot indít a holokausztról a teheráni városháza által kiadott napilap.

Az újság egyik vezetője szerint a kezdeményezés méltó válasz azoknak az európai lapoknak, amelyek azt hangoztatják, hogy a Mohamed prófétát ábrázoló gúnyrajzokat a véleménynyilvánítás szabadsága nevében közölték.

Farid Mortazavi közölte: kíváncsi arra, hogy az európai újságok közzéteszik-e a holokausztról szóló karikatúrákat is. A teheráni napilap jutalmat ajánlott fel a 12 legjobbnak ítélt pályázónak.

A muzulmán többségű országokban hétfőn folytatódtak az európai lapokban közölt Mohamed-karikatúrák miatti tiltakozások.

Afganisztánban több ezer ember akart behatolni a legnagyobb amerikai katonai támaszpontra, miközben a dániai afgán nagykövetség bezárását, a dán nagykövet, valamint az afganisztáni nemzetközi erőkben szolgáló 170 dán katona visszahívását követelték.

Iránban kövekkel támadtak Ausztria nagykövetségére, majd Molotov-koktélokal támadtak a dán diplomáciai képviseletre.

A jordániai törvényhozás többsége felszólította a kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a Dániával, valamint a karikatúrákat közlő valamennyi országgal kötött megállapodásokat.

A képviselők behozatali tilalmat követeltek az érintett országokból érkező termékekre, és azt közölték: ha a kormány nem teljesíti követelésüket, bizalmatlansági szavazást kezdeményeznek a kabinet ellen.

Jemenben hétfőn bezáratták egy kis példányszámú, független hetilap, az al-Hurrija szerkesztőségét, és elrendelték főszerkesztőjének - egyben tulajdonosának és kiadójának - letartóztatását az iszlám és a próféta megsértése miatt, mert az újság közölte a karikatúrákat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×