eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szabadlábon a terrorizmussal vádolt férfi

Németországban szabadlábra helyezik a 2001-es amerikai terrorista merényleteket elkövető tettesek egyik segítőjeként elkönyvelt Munir el-Motaszadeket. A marokkói származású férfi panaszának ugyanis helyt adott a német alkotmánybíróság.

A német alkotmánybíróság úgy döntött, hogy szabadlábra helyezik azt a Munir el-Motaszadeket, akit azzal gyanúsítanak, hogy része volt a 2001-es amerikai terrormerényletekben.

A döntés mindaddig érvényben marad, amíg a német legfelsőbb bíróságon nem születik ítélet a legutóbbi Motaszadek-per után benyújtott fellebbezések tárgyában.

Munir el-Motaszadeket tavaly augusztusban hét év börtönbüntetésre ítélték terrorista szervezkedésben való részvétel vádjával. Ez már a második pere volt Hamburgban.

A férfit azzal vádolták, hogy terrorista szervezet tagjaként segédkezet nyújtott több mint háromezer ember meggyilkolásához, és segítette a 2001. szeptember 11-én New Yorkban és Washingtonban végrehajtott merényletek előkészítését. A bíróság azonban formailag eltekintett a bűnrészesség vádjától, és csak abban találta vétkesnek Motaszadeket, hogy terrorista szervezet tagja volt.

Munir el-Motaszadek volt az első, akit bíróság elé állítottak az amerikai merényletekkel közvetlen összefüggésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×