INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

Szabadlábon a terrorizmussal vádolt férfi

InfoRádió / MTI

Németországban szabadlábra helyezik a 2001-es amerikai terrorista merényleteket elkövető tettesek egyik segítőjeként elkönyvelt Munir el-Motaszadeket. A marokkói származású férfi panaszának ugyanis helyt adott a német alkotmánybíróság.

A német alkotmánybíróság úgy döntött, hogy szabadlábra helyezik azt a Munir el-Motaszadeket, akit azzal gyanúsítanak, hogy része volt a 2001-es amerikai terrormerényletekben.

A döntés mindaddig érvényben marad, amíg a német legfelsőbb bíróságon nem születik ítélet a legutóbbi Motaszadek-per után benyújtott fellebbezések tárgyában.

Munir el-Motaszadeket tavaly augusztusban hét év börtönbüntetésre ítélték terrorista szervezkedésben való részvétel vádjával. Ez már a második pere volt Hamburgban.

A férfit azzal vádolták, hogy terrorista szervezet tagjaként segédkezet nyújtott több mint háromezer ember meggyilkolásához, és segítette a 2001. szeptember 11-én New Yorkban és Washingtonban végrehajtott merényletek előkészítését. A bíróság azonban formailag eltekintett a bűnrészesség vádjától, és csak abban találta vétkesnek Motaszadeket, hogy terrorista szervezet tagja volt.

Munir el-Motaszadek volt az első, akit bíróság elé állítottak az amerikai merényletekkel közvetlen összefüggésben.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018