eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

Sarkvidéki hideg Magyarországtól keletre

Ukrajnában 24 ember halt meg az elmúlt egy napban a nagy hideg miatt. Oroszországban pedig bejelentették: szigorú energiakorlátozást léptetnek életbe az ipari fogyasztók számára.

Az ukrán egészségügyi minisztérium közleménye szerint január 16.-a óta 789 ember vesztette életét Ukrajnában a rendkívüli hidegben, míg 4470 embert vittek kórházba fagyás és kihűlés miatt.

Közben az orosz fővárosban bejelentették: kedd estétől az eddigi legszigorúbb energiakorlátozás lép életbe az ipari fogyasztók számára. Anatolij Csubajsz, az orosz áramszolgáltató monopólium vezetője közölte: Moszkva térségében legalább három napon át marad érvényben a korlátozás.

A visszatért sarkvidéki hideg miatt ismét megnőtt az áramfogyasztás Oroszországban. A fővárosban és a Moszkvai területen kedd reggel több helyen is mínusz 35 Celsius-fokot mértek.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×