eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nincs halálos áldozata a bajorországi csarnoktető-omlásnak

Nincs halálos áldozata a németországi Töging am Innben bekövetkezett csarnokomlásnak, néhányan azonban könnyebben megsérültek.

A bajor településen egy szupermarket teteje szakadt le, feltehetően a ránehezedő hó súlya miatt.

Az üzletben a baleset idején kevesen tartózkodtak, és a vásárlóknak sikerült a "lassan besüppedő tetőzet láttán" kimenekülniük az épületből - jelentette az InfoRádió németországi tudósítója.

A rendőrség vizsgálja, hogy kit terhel a felelősség az öt évvel ezelőtt épült szupermarket tetejének beomlásáért.

Közben Lengyelországban is leomlott egy elhagyott gyártelep egyik üresen álló üzemcsarnoka; a romok alatt feltehetően nincsenek sérültek.

Január 2-án már beomlott egy csarnok Németországban; akkor 15 ember halt meg Bad Reichenhallban.

A szakemberek akkor úgy nyilatkoztak, hogy a bajorországi kisváros fedett korcsolyapályájának teteje feltehetően a nagy mennyiségű hó súlya alatt omlott be néhány perccel a zárás után.

Január végén a lengyelországi Katowice-Chorzów szakadt be egy kiállítási csarnok tetőszerkezete; a tragédiának 65 halálos áldozata volt, köztük egy 39 éves magyar férfi.

Hasonló szerencsétlenség az idén télen már Ausztriában is történt; a pressbaumi raktárcsarnok teljesen üres volt a tetőszerkezet leomlásakor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×