eur:
394.4
usd:
371.63
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Irán bekeményít

Irán levélben szólította fel a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget, hogy február közepéig fejezze be az ország atomlétesítményeinek előre be nem jelentett ellenőrzését.

A szervezettel február 5-én szüntette be az együttműködést Teherán, válaszul arra, hogy előző nap az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé utalták a vitatott iráni atomprogram ügyét.

Irán a jövőben semmisnek tekinti az urándúsítást célzó tevékenységének felfüggesztésére vonatkozó vállalását is, amelyről az Európai Unió képviselőivel folytatott tárgyalásokon határozott.

Az Egyesült Államok fenyegetőnek minősítette és elítélte az iráni döntést. Az amerikai külügyminisztérium egyik magas rangú tisztségviselője úgy vélte: Teherán egyedül is képes atomfegyvert előállítani. Hangsúlyozta: ezt minden eszközzel meg kell akadályozni.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×