eur:
394.26
usd:
370.39
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Bűnvádi eljárás a tömeggyilkos ápoló ellen

Egy dél-bajorországi járásbíróságon bűnvádi eljárás indult egy 27 éves kórházi alkalmazott ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy legalább 29 embert ölt meg. A munkatársai által megbízhatónak, ám cseppet sem rokonszenvesnek ítélt ápoló esete egyedülálló Németország háború utáni történetében.

A kedden kezdődött perben a 27 éves ápoló kijelentette, hogy tetteit semmivel sem tudja megmagyarázni ezért bocsánatot kért áldozatai hozzátartozóitól.

A férfi letartóztatása után még azt vallotta, hogy kívánságra segítette a túlvilágra a halálos betegségben szenvedő pácienseit. Mint az ügyészség kiderítette, ez legfeljebb egy esetben igaz, ezért 16 rendbeli gyilkossággal, 12 rendbeli emberöléssel és csupán egyetlen kegyes halál előidézésével vádolja.

Két évig dolgozott a kórházban

Az ápoló 2003-ban állt a Boden tóhoz közeli Sonthofen kórházának szolgálatába. A múlt évben történt leleplezéséig még olyan betegeket is beoltott gyors halált kiváltó gyógyszermix-injekciójával, akik elbocsátás előtt álltak.

Az előre láthatóan május végéig tartó és szinte példátlan érdeklődést kiváltó perben 87 tanút idéztek be. Az ügyészség elrendelte 42 holttest kihantolását is, mert feltételezi, hogy köztük további áldozatokat találhatnak.

A jóval 100 kiló feletti 27 éves vádlottat elmegyógyász is felülvizsgálja, mert múltjára vonatkozó állításai közt paranoiát kiváltó indokokat is említett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×