eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sólyom nem adna engedményeket a csatlakozásra váró országoknak

A magyar köztársasági elnök nem akar engedményeket adni az Európai Unióba készülő országoknak. Sólyom László hivatalos berlini látogatása alkalmából rendezett kerekasztal-beszélgetésen azt mondta: amennyiben a bebocsátásra váró országok nem birkóznak meg az Európához való alkalmazkodással, hanem csak politikai okokból veszik fel őket, az az egész térségre nézve káros.

Sólyom László köztársasági elnök szerint Nyugat-Európában a közép-kelet-európai államokat egységnek tekintik, s amennyiben valamelyik állam nem tesz eleget az Európai Unió normáinak, az összes többi is imázskárt szenved – írta a német konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung a kerekasztal-beszélgetésről.

Sólyom László kifejtette, hogy csak a nemzeti azonosságtudat segíti elő az európai identitást, ezért sajnálja, hogy a franciák és a hollandok elutasították az európai alkotmányt.

A magyar államfő szólt arról is, hogy az anyaországban és a határokon kívül élő magyarok "nemzeti egységet" alkotnak, és a magyar társadalom vallja: a határok revíziója nem jöhet szóba.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: azért írta ki a lehető legkorábbi időpontra a magyarországi választásokat, hogy az új kormány, "akár jobboldali, akár baloldali", az államháztartásban jelentkező problémák miatt azonnal munkához láthasson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×