eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin

Orosz iráni urán?

Oroszország továbbra is fenntartja az iráni urán orosz területen való dúsítására tett javaslatát, de csak akkor, ha Teherán maga nem végez dúsítást - jelentette be az orosz külügyminisztérium.

Szergej Kiszljak orosz külügyminiszter-helyettes azt közölte: Moszkva fenntartja korábbi javaslatukat, de csak azzal a feltétellel, hogy Irán teljes mértékben hajlandó együttműködni a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség kormányzótanácsa szombaton többségi határozattal utalta az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé az ügyet. Teherán erre bejelentette: felújítja urándúsítási tevékenységét.

Azt is közölték: a továbbiakban nem engedélyezik a bécsi székhelyű szervezet munkatársainak az előre be nem jelentett ellenőrzéseket az atomlétesítményekben.

Teheránban nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy folytassák a tárgyalásokat az orosz indítványról a február 16-ra kitűzött következő fordulóban.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×