eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Robotokkal takarítanák el a radioaktív hulladékot

A The New York Times szerint az Egyesült Államok területe elleni nukleáris támadások következményeit elemző csoport alakult a Pentagonban. A testület célja a többi között az, hogy azonosítsa a potenciális támadókat.

A lapnak a csoport vezetője, Michael K. Evenson azt mondta, hogy a program végrehajtása már tavaly megkezdődött.

Az elemzőktől Washington azt várja, hogy kidolgozzák a nukleáris támadók gyors azonosításának módszerét, előkészítve egy lehetséges válaszcsapást.

Az amerikai kormány reményei szerint a program csökkentheti a terroristák késztetését nukleáris fegyver bevetésére, ha tudják, hogy tevékenységük nyomon követhető.

A csapat robotokat is használna a radioaktív hulladék összegyűjtésére, valamint más érzékeny műszerek révén állapítaná meg a robbanószerkezet eredetét. Egyben meghatározná, hogy igazi atomfegyverről vagy úgynevezett "piszkos bombáról" van-e szó.

A lap úgy tudja, hogy Michael K. Evenson csütörtökön egy Arlingtonban tartandó konferencián beszél először a programról a nyilvánosság előtt.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×