eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Palesztin düh a Mohamed-karikatúra miatt

Két palesztin fegyveres csoport azzal fenyegetőzik, hogy minden franciát, norvégot és dánt "célba vesznek" a Gázai-övezetben, miután országaikban karikatúrák jelentek meg Mohamed prófétáról.

A Népi Ellenállási Bizottságok, valamint az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai "közös parancsnoksága" által kiadott közlemény egyúttal azt is követeli, hogy zárják be az érintett országok palesztin területen lévő képviseleteit, ellenkező esetben lerombolják azokat. A két csoport továbbá felszólított a három ország termékeinek bojkottjára.

Gázában palesztin fegyveresek körülvették az Európai Unió irodáit, és annak bezárását követelték. A fegyveresek többször a levegőbe lőttek.

Számos európai ország lapjai a sajtószabadság nevében átvették az iszlám vallás alapítóját ábrázoló karikatúrákat, amelyekkel a dán Jyllands-Posten korábban már kivívta a muzulmán világ haragját.

A dühös reagálások miatt Per Stig Moeller dán külügyminiszter lemondta három országot érintő nyugat-afrikai látogatását.
A Jyllands-Posten Mohamed prófétát szakállas férfinak ábrázolta, fején bombára hasonlító turbánnal, amelyből égő kanóc lóg ki.

Norvégia a fenyegetések miatt bezárta ciszjordániai képviseletét.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×