eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Hárman haltak meg robbantásos merényletben

Afganisztánban három kormánykatona meghalt, három megsebesült, amikor felrobbant egy gépkocsiba rejtett pokolgép.

A robbantást egy öngyilkos merénylő követte el a délkeleti Hoszt tartományban, amikor afgán és amerikai katonák egy közúti ellenőrző pontnál igazoltatták.

A rendőrségi szóvivő elmondta, hogy minden valószínűséggel a kormány ellen harcoló tálibok a felelősek a merényletért.

Az elmúlt hónapokban Afganisztán déli és keleti részén több tucatnyian haltak meg különböző merényletekben, köztük 14 öngyilkos támadásban. Az áldozatok zöme civil volt.

A merényletek többségét a 2001-ben a hatalomból eltávolított tálib lázadók vállalták magukra.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×