eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Folytatódott Szaddám Huszein pere

Bagdadban a vádlottak távollétében folytatódott Szaddám Huszein és hét vádlott-társa pere. A tárgyalást két tanú meghallgatása után február 13.-ára napolták.

Raúf Rasíd Abder-Rahmán főbíró a tárgyalás kezdetén bejelentette: azért folytatják az eljárást a vádlottak távollétében, mert a volt iraki elnök és társai az előző meghallgatáson káoszt okoztak.

A tárgyaláson a védőügyvédek sem jelentek meg; előtte közleményben jelezték, hogy mindaddig bojkottálják a pert, amíg az új főbíró le nem mond.

A védők azt is szeretnék elérni, hogy a pert külföldön folytassák le. A főbíró hivatalból rendelt ki új védőügyvédeket.

Szaddám Huszeinnek és társainak egy síita falu 148 lakosának lemészárlása miatt kell felelniük, amit a volt elnök 1982-ben, a konvoja elleni merényletkísérlet után, megtorlásul rendelt el.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×