eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

A kegyetlen módszer miatt nem végezték ki

Az Egyesült Államokban elhalasztotta a szövetségi legfelsőbb bíróság egy Missouri államban halálra ítélt férfi kivégzését. Az elítélt amiatt nyújtott be panaszt, hogy a méreginjekciós módszer kegyetlen és ezért szerinte az sérti az Egyesült Államok alkotmányát.

Az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság hat szavazattal három legkonzervatívabb tagjának a voksa ellenében elutasította Missouri állam hatóságainak a kérését, hogy - az elítélt panaszának helyt adó fellebbviteli bírósági döntéssel szemben - engedélyezze a kivégzés végrehajtását.

A szerdai határozat után egy fellebbviteli bíróság dönti majd el, hogy helytálló-e az elítélt érvelése, melyben azért nyújtott be panaszt, mert kegyetlennek tartja a méreginjekció általi kivégzést.

A halálra ítélt Michael Taylor 1989-ben elrabolt, megerőszakolt, majd megölt egy 15 éves lányt.

Hasonló indokkal kérte nemrég a kivégzés felfüggesztését a legfőbb szövetségi bíráknál két floridai halálra ítélt is. Kérésüket jóváhagyták.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×