eur:
392.83
usd:
367.84
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Leszavazták a brit kormányfőt

Londonban kényelmes többsége ellenére - néhány hónapon belül másodszor - váratlan vereséget szenvedett kedd éjjel az alsóházban a brit kormány a vallási gyűlöletkeltés bűncselekménnyé nyilvánítását célzó törvényjavaslatával.

A brit kormány által benyújtott tervezet alapján bűncselekménynek minősülne a vallási közösségek elleni gyűlöletkeltés; ez utóbbira az eredeti törvényjavaslat meglehetősen széles értelmezésű meghatározást adott.

Az ellenzék a kormány meglepetésszerű vereségét hangos ovációval fogadta, és sokan azt kiáltozták Tony Blair miniszterelnök felé, hogy mondjon le.

Az 1997 óta kormányzó brit Munkáspártnak a kedd esti volt a második alsóházi veresége; az elsőt tavaly novemberben szenvedte el a terrorizmus elleni törvény szigorítását célzó módosítási tervezetével, amelyet a júliusi véres merényletsorozat után terjesztett be.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?

Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?

Irán szombaton támadást intézett Izrael területe ellen, amely új szintre emelte a két ország között dúló konfliktust. A rakétacsapás nem okozott jelentős károkat zsidó állam számára, viszont Jeruzsálemben már eldönthették, hogy nem hagyják megtorlás nélkül az eseményeket. Egy ilyen lépés viszont könnyen kiterjedt háborúvá fajulhat, amely egy csomó országot magával ránthat a Közel-Keleten. Elemzésünkben azt nézzük meg, hogy melyik fél pontosan ki(k)re számíthat egy elharapódzó háború esetén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×