eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

A Hamász kész a tűzszünetről tárgyalni

Kész tárgyalni az Izraellel kötött tűzszünet fenntartásáról a nemzetközi közösséggel a Hamász - mondta a radikális palesztin mozgalom egyik vezetője Damaszkuszban.

Musza Abu Marzuk úgy fogalmazott, hogy a nyugati országokhoz hasonlóan a szervezet is konfliktusok nélkül szeretné megoldani a közel-keleti problémákat.

A palesztin politikus emlékeztetett arra, hogy a Hamász március óta tartja magát a tűzszünethez.

Musza Abu Marzuk elutasította, hogy bármiféle feltételhez kössék az új palesztin kormány megalakítását.

A politikus az egyiptomi hírszerző szolgálatok vezetőjének a nyilatkozatára reagált, aki szerint a Hamász nem kap kormányalakítási megbízatást a Palesztin Hatóság elnökétől, ha nem ismeri el Izraelt és nem mond le az erőszakról.

Később egy magas rangú palesztin tisztségviselő azt mondta: Mahmúd Abbász nem követeli meg a Hamásztól, hogy ismerje el Izraelt, de a szervezetnek el kell köteleznie magát a zsidó állammal kötött korábbi egyezmények betartása mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×