eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A bíró lemondását követelik Szaddám ügyvédei

Irakban az új bíró lemondását szabták feltételül Szaddám Huszein volt elnök ügyvédei, hogy visszatérjenek a tárgyalóterembe.

A per szerdai napjának kezdete előtt néhány órával kiadott közleményben a Halil al-Dulaimi vezett ügyvéd-csoport közölte: mindaddig bojkottálják a pert, amíg a kijelölt új főbíró, Rauf Rasid Abdel Rahman nem mond le, mivel a törvényszék feje személyes ellenszenvet táplál Szaddám Huszein iránt.

Az ügyvédek további tíz feltételt támasztanak a perben való részvételükhöz. Ezek egyike, hogy a per színhelyét helyezzék át egy biztonságot nyújtó országba.

Halil al-Dulaimi azt nyilatkozta, hogy a főbíró azért nem tekinthető pártatlannak, mert Szaddám Huszein uralma alatt távollétében kétszer is elítélték és tagja volt egy ellenzéki kurd pártnak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×