eur:
368.87
usd:
345.11
bux:
48358.59
2023. június 7. szerda Róbert

Washington finnanszírozta a Fatahot

Amerikai lapértesülés szerint csaknem kétmillió dollárt költött az Egyesült Államok a Fatah mozgalom megsegítésére a palesztin parlamenti választások előtt.

Az Egyesült Államok kelet-jeruzsálemi konzulátusának szóvivője a New York Timesnak úgy nyilatkozott, hogy az egész program célja a demokratikus intézményrendszer fejlesztése és a demokratikus közéleti szereplők támogatása volt.

Az újságnak név nélkül nyilatkozó amerikai és palesztin tisztségviselők viszont azt mondták: a programsorozat célja, hogy vereséget mérjenek- az egyébként jó esélyekkel induló- Hamászra.

A radikális palesztin szervezet Izrael állam elpusztítását tűzte ki célul.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Elfogyott az amerikai tőzsdefelügyelet türelme, és két nap alatt nekiment a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének és a legnagyobb amerikai kriptotőzsdének is. A vádak között szerepel az, hogy a cégek elmossák az amerikai és a külföldi szolgáltatások közötti határokat, több szolgáltatást vonnak össze egyáltalán nem konvencionális módon, összemossák a tőzsdék és az ügyfelek eszközeit, vagy hogy nem regisztrálják be a szolgáltatásaikat az Egyesült Államokban. A kriptotőzsdék elleni mostani támadásoknak azonban van egy központi kérdése, mégpedig az, hogy vajon a kriptoeszközök olyan egyedi termékek, amikre egyedi szabályozásnak kellene vonatkoznia, vagy a már meglévő szabályozást kellene rájuk alkalmazni. Az eseményekre a tőzsdei árfolyamok is nagyot mozdultak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×